Kunt u deze nieuwsbrief van Lulofs niet goed lezen? Bekijk deze dan online.
Nieuwsbrief

Nummer 1: 23 mei 2013

Aandacht voor:
- De Lentebijeenkomst
- Interview met twee bestuursleden


Alumnivereniging van UvA Fysische Geografie en Aardwetenschappen

Beste Lulofs-lid,

Met trots presenteren wij de allereerste nieuwsbrief van het vernieuwde Lulofs, de alumnivereniging van Fysische Geografie en Aardwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Wij willen jullie hiermee graag op de hoogte brengen van nieuwsfeiten rondom de opleiding, het vakgebied en natuurlijk onze eigen activiteiten als vereniging. Misschien hebben jullie het al gezien maar naast deze nieuwsbrief brengen wij ook een nieuwe Lulofs website en Facebookgroep en een vernieuwing van de Lulofs LinkedIn- en Twittergroepen. We kunnen ons voorstellen dat het jullie al duizelt met al deze verschillende communicatieplatformen. Het is echter ons doel om iedereen de kans te geven de activiteiten van Lulofs te volgen via de methode die hun eigen voorkeur geniet. Hopelijk zien we jullie het komende geologische tijdperk bij de vernieuwde en nuttige activiteiten die Lulofs zal organiseren!

Hartelijke groeten,

Het Lulofs bestuur: Jan van Mourik, Erik Cammeraat, Martha Bakker, Cindy Teeven, Tamara Jonkman en Manon de Vries

Blik op... de Lentebijeenkomst

Tijdens de Lentebijeenkomst van 19 maart zijn niet alleen de nieuwe website en nieuwsbrief gepresenteerd, maar zijn er ook tijdens het symposium een aantal interessante onderwerpen voorbij gekomen. Heb je geen tijd kunnen vrijmaken voor het symposium, wat gemist of wil je het allemaal gewoon nog een keer teruglezen, bekijk dan de volgende onderwerpen op de nieuwe Lulofs-website:
 • Jan van Mourik – Hoe oud zijn enkedekken en stuifduinen nou echt? > lees verder
 • Sebastiaan de Vet – Zijn er stuifduinen op Mars?   > lees verder
 • Pim de Voogt – Wat zegt wateranalyse over drugsgebruik? > lees verder
 • Karsten Kalbitz – Wat betekent bodemerosie voor de koolstofhuishouding? > lees verder
Ook voor foto's van 19 maart kun je terecht op de website. > lees verderHeb je meer foto's? E-mail ze naar info@lulofs.org.

Interview met twee bestuursledenMet de Lentebijeenkomst van Lulofs zijn de nieuwe plannen van het bestuur en de redactiecommissie van Lulofs gepresenteerd. Om toch nog het fijne te weten over deze heropleving van Lulofs hebben we twee leden van het Lulofs bestuur geïnterviewd over de drijfveren hierachter en de toekomstplannen. Het is donderdag 14 maart en de voorbereidingen voor de aankomende Lulofs Lenteborrel zijn in volle gang. Gelukkig hebben Jan van Mourik en het nieuwste bestuurslid van Lulofs, Cindy Teeven, een moment om vragen te beantwoorden over Lulofs en haar toekomstplannen:

 1. Het plan is om Lulofs nieuw leven in te blazen. Waarom, en ook waarom nu?
 2. Voor wie is Lulofs?
 3. Wat is het doel van Lulofs?
 4. Welke bijdrage aan de vereniging wordt er verwacht van Lulofs leden?
 5. Wat staan de Lulofs leden het komende jaar te wachten?
Lees de antwoorden van dit interview op onze website.
> lees verder

Contact
Vragen? Stel ze via het e-mailadres.
Wat is er nieuw?
 • Nieuwsbrief – die een aantal keer per jaar zal verschijnen
 • Website – het centrale informatiepunt
 • LinkedIn – voor leden als professionele omgeving
 • Facebook – voor leden en geïnteresseerden
 • Twitter – toegankelijk voor iedereen
 • Lulofs logo – gebaseerd op het logo welke gemaakt is door Fleur Visser, dank daarvoor!
              

U krijgt onze mail, omdat u Fysische Geografie of Aardwetenschappen heeft gestudeerd of heeft gewerkt op de Universiteit van Amsterdam en we denken dat u geïnteresseerd bent in informatie van de alumnivereniging Lulofs. Wilt u deze toch niet ontvangen, laat ons dit dan weten middels een e-mailbericht naar info@lulofs.org.