Kunt u deze nieuwsbrief van Lulofs niet goed lezen? Bekijk deze dan online.
Nieuwsbrief

Nummer 2: september 2013

Aandacht voor:
- De nieuwe bestuursleden
- Blik op de historie van Fysische Geografie aan de UvA
- Interview met een kersvers Lulofs-lid
- Wat is het baanperspectief van een net afgestudeerde Aardwetenschapper?


Alumnivereniging van UvA Fysische Geografie en Aardwetenschappen

Beste Lulofs-lid,

Elk kwartaal zal er een Lulofs nieuwsbrief in je e-mailbox tevoorschijn komen. Bij deze dus nummer twee. Graag stellen wij je bij deze voor aan de nieuwe bestuursleden. Een ieder heeft een eigen functie, en tevens een eigen motivatie waarom ze in het bestuur zitten van deze alumnivereniging: > lees het allemaal hier op de website.

Bovendien graven we in het verleden van de studie Fysische Geografie aan de Universiteit van Amsterdam, en nemen we een kijkje in de toekomst van recent afgestudeerde Aardwetenschappers.


Hartelijke groeten,

Het Lulofs bestuur: Jan van Mourik, Cindy Teeven, Manon de Vries, Erik Cammeraat, Tamara Jonkman, en Martha Bakker.

Blik op... de Fysische Geografie historie

Door Lex Kempers

Van de zolder van de Oudemanhuispoort tot Dapperstraat: de geschiedenis van de Fysische Geografie aan de Universiteit van Amsterdam van 1877 tot 1970.

Terwijl aan andere universiteiten de fysische geografie al gedoceerd werd door bèta-gerichte docenten (b.v. de befaamde natuurkundige C.H.D. Buys Ballot in Utrecht), werd de eerste leeropdracht in de algemene geografie aan de UvA in 1877 gegeven aan de geesteswetenschapper C.M. Kan met fysische geografie als één van de disciplines.

Lees het volledige artikel met de vele foto's hier op de website: > lees verderInterview met een nieuw Lulofs-lidKaren Molenaar heeft woensdag 28 augustus haar bul in ontvangst mogen nemen, en is nu officeel Master of Science. Het was een speciale middag: alle drie de kandidaten die dag zijn cum laude geslaagd voor hun master in Earth Sciences. Voordat Karen afgestudeerd was, is ze al op zoek gegaan naar een baan, en met resultaat. Het is dus zeker de moeite waard om een interview af te nemen bij deze gedreven Aardwetenschapper.

  1. Wat zijn je plannen voor het komende jaar?
  2. Waar zou je jezelf over 10 jaar willen zien?
  3. Het is op het moment moeilijk op de arbeidsmarkt; hoe kijk jij hier als kersvers afgestudeerde master tegen aan?
  4. Als je terugkijkt op de laatste paar jaren, wat betreft je studie, ben je dan nog steeds blij met de keuzes die je gemaakt hebt?
Lees de antwoorden van dit interview op onze website.
> lees verder

Informatief: baanperspectief voor een afgestudeerde Aardwetenschapper

In deze moeilijke economische tijden...

Contact
Vragen? Stel ze via het e-mailadres.

Oproepen en nieuwtjes
  • Oproep – Ken je Fysische Geografie-klasgenoten die nog niet de Lulofs-nieuwsbrief ontvangen? Stuur zijn/haar naam en e-mailadres dan door naar info@lulofs.org, zodat we diegene kunnen toevoegen aan onze contactenlijst.

  • Nieuwtje – UvA-IBED's "Vogel Het Uit" staat met zijn GPS-vogel-rugzakje in de finale van de Academische Jaarprijs. Bekijk de website UvA-BiTS.nl of de Facebook-pagina voor meer informatie.
              

U krijgt onze mail, omdat u Fysische Geografie of Aardwetenschappen heeft gestudeerd of heeft gewerkt op de Universiteit van Amsterdam en we denken dat u geïnteresseerd bent in informatie van de alumnivereniging Lulofs. Wilt u deze toch niet ontvangen, laat ons dit dan weten middels een e-mailbericht naar info@lulofs.org.