Kun je deze nieuwsbrief van Lulofs niet goed lezen? Bekijk deze dan online.
Nieuwsbrief

Nummer 5: september 2014

Aandacht voor:
- Aanmelden voor twee Lulofs activiteiten
- Blik op vakantiefoto's van de leden
- Informatief: Het boek van Harry Seijmonsbergen en collega's
 


Alumnivereniging van UvA Fysische Geografie en Aardwetenschappen

 
 
Beste Lulofs-lid,

Lulofs is bezig met de voorbereidingen van een tweetal activiteiten. Graag lichten we dit toe op onze website, via de link hieronder. Het betreft de volgende twee excursies:

1. Zaterdag 8 november 2014: Veldstudiedag natuurontwikkeling Weert in Limburg.
Jan van Mourik zal tijdens de busreis achtergrond informatie geven over dit stuifgebied waar menig student veldwerk heeft gedaan, waarna we op het terrein zelf toegesproken zullen worden door de terreinbeheerder. Richtprijs voor Lulofs leden is € 39 (incl. busreis, syllabus, lunch in restaurant, certificaat en excursie);

2. Maandag 7 tot donderdag 10 september 2015: Geoecologische cursus op locatie, Berdorf, Luxemburg.
Naar aanleiding van het boek ‘Cuesta landscape of the Luxembourg Gutland’ nemen drie docent-begeleiders je vanuit het hotel in Berdorf mee naar de veldwerkgebieden in Luxemburg. Richtprijs voor Lulofs leden is € 495 (incl. certificaat, bus, verblijfskosten o.b.v. halfpension, en excursie).

> Lees het volledige artikel hier. Hoe je je kunt aanmelden is in dit artikel opgenomen.

Verder hebben we veel leuke berichten gekregen voor ons vakantiefoto-artikel, en hebben we Harry Seijmonsbergen gevraagd naar zijn boek.

Veel plezier!


Hartelijke groeten,

Het Lulofs bestuur: Jan van Mourik, Cindy Teeven, Manon de Vries, Erik Cammeraat, Tamara Jonkman, Martha Bakker
 
 
Blik op... vakantiefoto's van de leden

We vroegen ons af of de vakantie-bestemmingen en tijdsbestedingen van Lulofs leden mede bepaald worden door de aardwetenschappelijke interesses. Veel leden hebben ons vakantiefoto's gestuurd die daarvan getuigen. Een ontzettend leuke collage!

> Lees het volledige artikel hier

 


Ik herinner me van een vakantie lang geleden dat, als ik commentaar op het landschap gaf, me toegeroepen werd dat ik op vakantie was en niet moest kijken. Waarop ik alleen maar kon zeggen: "Ik hoef niet te kijken, ik zie".

 
Informatief: 'Geodiversity of Vorarlberg and Liechtenstein'

In de vorige nieuwsbrief is er in het interview met Annemieke Kooijman gesproken over het boek waarin wordt ingegaan op onderzoek en ervaringen van meer dan 25 jaar Luxemburg veldwerk. Ondertussen is ook een ander boek over een voor velen van ons bekend veldwerkgebied uitgekomen, namelijk: Geodiversität von Vorarlberg und Liechtenstein - Geodiversity of Vorarlberg and Liechtenstein, geschreven door Harry Seijmonsbergen, Matheus de Jong, Niels Anders en Leo de Graaff.

In het boek van Harry en collega’s wordt gereflecteerd op klassiek gemorfologie karteer-kennis en modern onderzoek met o.a. LiDAR-beelden, maar dan specifiek vanuit het perspectief van ‘geodiversiteit’.

> Lees het volledige artikel hier
 
 
Contact

Vragen? Stel ze via het e-mailadres.
 
 
Poll
We zijn benieuwd of jullie een baan in aardweten-schappelijke richting hebben gevonden, en zo ja, waar?

De volgende antwoorden kunnen op onze website ingevuld worden:> Bekijk de poll met de antwoorden hier
 
              

Je krijgt onze mail, omdat je Fysische Geografie of Aardwetenschappen hebt gestudeerd of hebt gewerkt op de Universiteit van Amsterdam en we denken dat je geïnteresseerd bent in informatie van de alumnivereniging Lulofs. Wil je deze toch niet ontvangen, laat ons dit dan weten middels een e-mailbericht naar info@lulofs.org.
Ken je Fysische Geografie-jaargenoten die nog niet de Lulofs-nieuwsbrief ontvangen? Stuur zijn/haar naam en e-mailadres dan door naar info@lulofs.org, zodat we diegene kunnen toevoegen aan onze contactenlijst.